Kees Hannema kwam op 1 november 1989 als administratief medewerker in dienst bij Korteweg BV in Swifterbant. In 2001 werd hij benoemd tot hoofd administratie en personele zaken. Later werd zijn functie manager finance & control en hoofd van de afdeling P&O bij Aviko Potato.

In de loop der jaren heeft ons bedrijf grote veranderingen doorgemaakt. De transformatie van aardappelhandelsbedrijf Korteweg naar aardappelinkooporganisatie van de Avikogroep ging gepaard met verlies van arbeidsplaatsen in het aardappelsorteerbedrijf in Swifterbant. Met een niet aflatende inzet heeft Kees gewerkt aan het vinden van werk voor de mensen die niet langer binnen ons bedrijf ingezet konden worden.

Met zijn grote betrokkenheid, inzet en visie heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan de verdere groei en ontwikkeling van Aviko Potato. Zo speelde hij een belangrijke rol bij de integratie van een aantal acquisities en de implementatie van nieuwe automatiseringssystemen. Naast die belangrijke inbreng heeft Kees zich gemanifesteerd als een initiator en organisator van talloze activiteiten, zowel intern als extern, die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de huidige identiteit van ons bedrijf. Met het overlijden van Kees verliezen wij een gedreven medewerker en een zeer dierbare collega.

Kees Hannema
* Emmeloord, 24 februari 1964    -   † Marknesse, 25 januari 2014