• Header 4
  • Header 3
  • Header 1
  • Header 2

Nieuws

Ketenproject Verbetering Pootgoedkwaliteit

Na een seizoen met veel opkomstproblemen in 2016 bij telers van consumptieaardappelen hebben afnemers en leveranciers van pootgoed samen met de NAK het ‘ketenproject verbetering pootgoedkwaliteit’ opgezet. Het doel van het project is om de oorzaken van opkomstproblemen te achterhalen en een vitaliteitstest voor aardappelpootgoed te ontwikkelen om uiteindelijk het aantal opkomstklachten te verminderen.

Lees meer

Bewaring aanpassen aan keuze voor nieuwe kiemremming

De toelating van chloorprofam voor de kiemremming is vanaf oogst 2020 ingetrokken. Telers beschikken over alternatieve middelen, maar die kennen in gebruik specifieke voorwaarden. Gebruik de komende maanden om een juiste afweging te maken en waar nodig aanpassingen in de bewaring door te voeren.

Lees meer

Als de bewaring leeg is, starten met schoonmaken: hoe eerder hoe beter!

Vanaf oogst 2020 geldt een Europees verbod op het gebruik van kiemremmingsmiddelen op basis van chloorprofam (CIPC). Ook geldt een lagere residunorm (MRL) van chloorprofam in aardappelen. Om de kans op overschrijding te beperken én om de EU te bewegen om een tijdelijke MRL af te geven, is in Europees verband afgesproken dat alle bewaringen waar in het verleden chloorprofam is gebruikt, gereinigd moeten worden voordat oogst 2020 in opslag gaat. In ieder geval vóór 30 september.

Lees meer

Marktupdate

Aviko Potato houdt u elke week op de hoogte van ontwikkelingen op de aardappelmarkt i.s.m. DCA-Markt.


Download hier de laatste marktupdate

Vind uw buitendienst

Altijd en overal goed geïnformeerd. Onze buitendienstmedewerkers staan voor u klaar.


Vind uw buitendienstmedewerker

Nieuwsbrief
E-mailadres(*)
Emailadres svp
Validatiecode(*) Validatiecode
Ongeldige invoer