Kennis- en kwaliteitsdag

Samen met haar telers investeert Aviko Potato voortdurend in de kwaliteit van de grondstof. Het uiteindelijke doel is een hoger rendement voor de teler én voor Aviko. Op dinsdag 28 augustus organiseert Aviko Potato voor de telers een ‘Kennis en Kwaliteitsdag’ in Steenderen.

Naast een rassendemo (Agria, Markies, Victoria, Lady Anna, Fontane, Innovator, Lady Amarilla) zal er aandacht zijn voor de afstelling van de aardappelrooier en de inschuurlijn. Een onderdeel hiervan is de demonstratie met een elektronische aardappel die data verzamelt over de intensiteit van bewerking van de aardappel op de zeefmatten en transportbanden. Daarnaast zal er aandacht zijn voor de bewaring van aardappelen en de innovaties op het vlak van het beperken van gewichtsverlies tijdens de bewaring van aardappelen.

Bij de invulling van het programma werkt Aviko Potato samen met Grimme, Tolsma Grisnich en de aardappelhandelshuizen. De Aviko Potato telers krijgen binnenkort een persoonlijke uitnodiging voor de kennis- en kwaliteitsdag.

Interpom - Kortrijk (BE)

Op 25, 26 en 27 november vindt de Interpom plaats in Kortrijk, België. Aviko Potato is ook deze editie weer aanwezig.