Met de beëdiging van acht nieuwe keurmeesters heeft Aviko haar keuringskwaliteit extra geborgd. Op voorspraak van NAO, VAVI en LTO tonen we hiermee nog duidelijker aan dat we integer en onafhankelijk werken.

PotatoEurope in Emmeloord vormde op 12 september jl. een prachtig publiek podium voor deze officiële handeling. Naast de acht keurmeesters van Aviko ondergingen 42 collega-keurmeesters de beëdiging. Het is de bedoeling om alle geregistreerde keurmeesters eind 2013 beëdigd te hebben.

Vertrouwensband versterken

Doel van de beëdiging is de integriteit en onafhankelijkheid van de keurmeester voor de ingangscontrole te bevestigen. Dat is essentieel is voor de vertrouwensband tussen leverancier en verwerker. Voor een teler betekent de keuring van zijn product ‘een proeve van bekwaamheid’. Dit verplicht ons om de keuring en de beoordeling van het geleverde product zo zorgvuldig en zo fair mogelijk uit te voeren.

Integriteit nog meer benadrukken

Onze keurmeesters keuren al jaren op basis van overeengekomen richtlijnen. Daartoe zijn ze opgeleid en worden ze periodiek getoetst. Aviko vindt het essentieel dat elke medewerker integer zijn werkzaamheden verricht. Voor sommige functies echter geldt dit nog nadrukkelijker. Een keurmeester bijvoorbeeld keurt producten met een hoge financiële waarde. Beëdiging geeft dan naar binnen en buiten toe volledige duidelijkheid.

Foto keurmeesters

De 8 beëdigde keurmeesters van de locaties Steenderen en Bongers Boxmeer: v.l.n.r. Mustafa Yildiz, Benji Flohr, Marco Boenink, Jeroen Rutjes, Han Lankhof, Piet Wouters, Arie Winkel ,Marc Lamers en Theo Jans.