Johan Knook, Dronten

“Voormonsterkist werkt makkelijker dan zakken.”

Johan Knook uit Dronten vindt de nieuwe voorbemonsterkist van Aviko Potato een mooie oplossing. “Het werkt een stuk prettiger dan met die monsterzakken vroeger. Het was lastiger om die te vullen en je vergat het ook nog wel eens. Dan deed je nog even snel een paar zakjes op het eind. Met het vullen van de kist kun je een mooie regelmaat aanhouden.” Johan liet zijn trekkerchauffeurs uit elke kipper het meegeleverde kunststof bakje vullen bij de uitloop van de stortbak. “Dat werkt prima, je hebt er geen omkijken naar.”

Echte nadelen aan de nieuwe voorbemonsterkist kan hij niet bedenken. Of het moet al zijn dat de kist alleen nog met een heftruck is te verplaatsen. “ Maar ja, die is tegenwoordig toch op elk bedrijf aanwezig.”

Knook vindt de voorbemonstering een goede zaak. “Het grootste voordeel is natuurlijk voor Aviko Potato. Die kunnen partijen nu makkelijker matchen met de vraag. Maar je hebt er zelf ook profijt van. Je weet wat je hebt liggen. En als een partij tegenvalt weet je op tijd dat je misschien eerder afscheid moet nemen.”