Aanmelden Kennis- en Kwaliteitsdag

Locatie: Akkerbouwbedrijf Masselink, Covikseweg 13 in Steenderen.

Ik kom 28 augustus naar de 'Kennis- en Kwaliteitsdag' van Aviko Potato en haar kennispartners.

Naam
Ongeldige invoer
Adres
Ongeldige invoer
Postcode
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Mobiel telefoonnummer
Ongeldige invoer
E-mailadadres(*)
Ongeldige invoer
Telersnummer
Ongeldige invoer
Aantal personen
Ongeldige invoer
Aanvinken voor akkoord(*)
U moet een van de twee opties aanvinken voordat het formulier verzonden kan worden.

Fotoserie oogsten

De tijd van het jaar is weer aangebroken, onze telers zijn volop bezig in de oogst. Bekijk de foto's 

Lees meer

Zal Europa de wereld voeden of omgekeerd?

Tijdens de ATC-dag op 28 juni werd het avondprogramma ingevuld door twee gerenommeerde sprekers uit België. Het verhaal van Romain Cools, secretaris van Belgapom las u al eerder. Hieronder een aantal kernpunten uit het relaas van landbouwjournalist Jacques van Outryve.

Lees meer

De Big 5 gaan profiteren van wereldwijde groei frietconsumptie

Romain Cools van Belgapom is verre van pessimistisch over de kansen van de aardappelteelt in Noordwest-Europa. Tijdens de ATC-dag op 28 juni lichtte hij zijn visie toe. Ook James Bint kwam langs.

Lees meer

Monstername voortaan verzorgd door buitendienst Aviko Potato

Vanaf 15 mei nemen de buitendienstmedewerkers van Aviko Potato een deel van de monsternames bij de telers op zich. Monsternemer/keurmeester Jan Hilbrands neemt afscheid van Aviko.

Lees meer

Open dag Musselkanaal

Op 20 mei is er een open dag bij de de fam. Schrör te Musselkanaal. Bekijk hier de uitnodiging

Even voorstellen: Sander Hutten, afdeling logistiek

Op 1 februari jl. is Sander Hutten (27) in dienst getreden bij Aviko Potato in Dronten. Hij neemt daar als planner de taken over van Ferry Medemblik. Sander zat al sinds 10 augustus op detacheringbasis op de afdeling logistiek en heeft zijn inwerkperiode er feitelijk al op zitten.

Lees meer

Prijsverschil maakt vlokkenteelt interessant

Roelof Vos in Dalerveen teelt graag voor de Rixonafabriek van Aviko Potato in Warffum. “Ze zijn wel iets strenger met de kwaliteit en ik heb er ook wel meer werk van, maar het prijsverschil met zetmeel maakt dat ruimschoots goed.” Hij zou dan ook wel willen uitbreiden in zowel afland-levering als lange bewaring.

Lees meer

“Het is gewoon een prettig bedrijf.”

Kees den Engelse in Marknesse gaat in principe voor langdurige relaties met zijn afnemers. “Als ik ergens goede ervaringen heb, zal ik niet snel wisselen. Dat geldt niet alleen voor de consumptieaardappels maar ook voor m’n uien”. Inclusief een aantal Korteweg jaren teelt hij al zeker 25 jaar voor Aviko. Gevraagd naar de reden hoeft hij niet lang na te denken. “Het is gewoon een prettig bedrijf in de omgang. Er kan bij Aviko in overleg altijd heel veel.” Een paar jaar geleden had Kees een probleempartij in de schuur die veel eerder weg moest dan zijn normale afleverperiode. “Dat is toen heel soepel opgelost en ik had niet het gevoel dat ze misbruik probeerden te maken van de situatie.”

Lees meer

“Solide bedrijf met open lijnen”

“Afspraak is afspraak en ze communiceren goed”. Henry van Arendonk heeft z’n typering van Aviko Potato snel geformuleerd. Van Arendonk hecht aan transparantie en degelijke informatie. “Ik spreek mijn buitendienstman maar een paar keer per jaar en dan wil je een gesprek wat er toe doet. Hij is goed geïnformeerd en weet wat hij vertellen kan.” Ook hoger in de organisatie is Aviko Potato goed benaderbaar, vindt van Arendonk.

Lees meer