Heel veel studenten aan CAH Vilentum in Dronten komen van een agrarisch bedrijf. Een groot aantal van hen zijn toekomstige bedrijfsopvolgers óf ze gaan in de agribusiness aan de slag. En wie weet, misschien wel bij Aviko Potato.

Daarom heeft Aviko Potato het afgelopen jaar een sponsorovereenkomst gesloten met de USRA, de studentenvereniging van CAH Vilentum.,,De agrarische studenten en Aviko Potato hebben nu al heel veel raakvlakken. En dat kan alleen maar meer worden zodra de studenten doorgroeien in de functies die ze na hun opleiding gaan bekleden’’, aldus Jan Willem Peters van Aviko Potato.

Met een bezoek door het oude en het nieuwe USRA-bestuur aan het was- en sorteerbedrijf en de fabriek in Steenderen op maandag 9 december werd de samenwerking bekrachtigd. Voor de nieuwe bestuurders was het bezoek tegelijkertijd een leuke gelegenheid om kennis te maken met Aviko en Aviko Potato. Daarbij gingen diverse ideeën over tafel om de samenwerking gestalte te geven op een manier die zowel voor USRA als Aviko Potato interessant is. In de komende periode zullen de ideeën uitgewerkt worden in concrete activiteiten.